Δεκάχρονο παιδί κινδύνευσε να χάσει το δάχτυλο του μετά από τραυματισμό του σε λαμαρίνες στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής

 Τι καταγγέλλει ο πατέρας του στην ΕΚΦΡΑΣΗ.

Κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος ο δεκάχρονος μαθητής έκοψε το χέρι του στις λαμαρίνες του εργοταξίου στο 4ο Δημοτικό. Σύμφωνα με τη δημόσια καταγγελία της μητέρας του, το παιδί κινδύνευσε να χάσει το δάχτυλό του από το περιστατικό, με τους γιατρούς να του κάνουν ράμματα.

Μιλώντας στην ΕΚΦΡΑΣΗ ο πατέρας του δεκάχρονου κατήγγειλε πως οι εργασίες στο σχολείο γίνονται εν ώρα μαθημάτων. Υποστήριξε ακόμα ότι ένας μεγάλος γερανός 40 μέτρων μεταφέρει υλικά πάνω από τα κεφάλια των παιδιών. Ο ίδιος, μάλιστα, βρίσκεται σε επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας για το περιστατικό.

Με δημόσια ανάρτηση της η μητέρα περίεγραψε επίσης την κατάσταση τονίζοντας ότι «τα παιδιά του σχολείου έρχονται μούρη με μούρη με κονσέρβες γιατί για κονσέρβες πρόκειται». Σημείωσε πως γενικότερα το προαύλιο είναι ακατάλληλο με «χαλίκια» και «πέτρες», «σαν να είναι τα παιδιά μας στην οικοδομή».

Ευχαρίστησε, επίσης, τη διευθύντρια και τις δασκάλες του 4ου για την «άμεση, γρήγορη και αποτελεσματική τους συνεισφορά».

Τέλος οι γονείς του παιδιού επιφυλάσσονται και για νομικές ενέργειες «σε περίπτωση που δεν ληφθούν άμεσα μέτρα προφύλαξης για την ασφάλεια των παιδιών».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλοςαπέδωσε την ευθύνη στους εκπαιδευτικούς επειδή διέφυγε το παιδί από την προσοχή τους και όχι στις συνθήκες ασφαλείας του εργοταξίου. (Το σχετικό απόσπασμα από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ΕΔΩ)

ΠΗΓΗ: https://ekfrasi.net/