Ανοίγουν νηπιαγωγεία και δημοτικά στις κόκκινες περιοχές

Προς την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Είναι η ώρα της ιστορικής ευθύνη σας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη 7 Ιανουάριου 2021 | 20:37

Εκτύπωση
Κοινοποιήστε το

Κώστας Μιλόβας

Πριν από λίγη ώρα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη σήμερα την Πέμπτη (7/1) αποφάσισε κάτω από τις ασφυκτικές πιέσεις της κυβέρνησης να ανοίξουν τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία ακόμα και στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας, την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Η συνεδρίαση της επιτροπής πραγματοποιήθηκε ειδικά για την περίπτωση των περιοχών που βρίσκονται σε αυστηρό lockdown και για το κατά πόσο θα πρέπει να ανοίξουν σε αυτές τα σχολεία, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της συζήτησης, υπήρχαν τουλάχιστον 8 μέλη της επιτροπής που εξέφρασαν αντιρρήσεις για το άνοιγμα των σχολείων στις συγκεκριμένες περιοχές, ενώ στη τηλεδιάσκεψη μετείχε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία εξέφρασε για μια ακόμη φορά την επιθυμία του υπουργείου να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία και στις λεγόμενες «κόκκινες» περιοχές.

Σήμερα, σε καθεστώς αυστηρού lockdown είναι οι περιοχές της Δυτικής Αττικής (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα), οι δήμοι Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης, το Παλαίκαστρο του Δήμου Σητείας της ΠΕ Λασιθίου, η Νέδα, Αγιοχωρίου και Ήπιο του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης, ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων της ΠΕ Βοιωτίας στην Κοινότητα Σπερχειάδας, ο Δήμο Μακρακώμης, της ΠΕ Φθιώτιδας, η Κοινότητα Στροφής του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης , η Κοινότητα Κέλλη του Δήμου Αμύνταιου της ΠΕ Φλώρινας και η Κάλυμνος.

Παίζουν με τη υγεία των παιδιών μας

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε λίγο νωρίτερα η αιφνιδιαστική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας με την οποία ανακοινώθηκε χωρίς να έχει ληφθεί απόφαση από την επιτροπή επιστημόνων ότι ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα 11/1/2020. Χιλιάδες μέλη της ομάδας ΓΟΝΕΙΣ  στο μέσω κοινωνικής δικτύωσης facebook εκφράζουν μέσω σχολίων και τοποθετήσεων τους την αντίθεση τους στην απόφαση του υπουργείου για το άνοιγμα των σχολείων ζητώντας παράλληλα και την επέμβαση των εισαγγελικών αρχών. Την ίδια στιγμή το επιδημιολογικό φορτίο αυξάνεται ραγδαία στην Αττική ακόμα και στις περιοχές που έχει παραταθεί το lockdown όπως η δυτική Αττική.

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Τα σχολεία θα ανοίξουν και θα λειτουργήσουν με τους ίδιους όρους που έκλεισαν: Τμήματα με το σύνολο των παιδιών, ελλιπές προσωπικό καθαριότητας, παντελής απουσία σχεδίου επιδημιολογικής επιτήρησης με μαζικά, στοχευμένα κι επαναλαμβανόμενα τεστ, κανένας εμβολιασμός εκπαιδευτικών, καμία νύξη για αναδιάρθρωση/κάλυψη ύλης, καμία μέριμνα/οδηγία για τα εκτός «τηλεκπαίδευσης» παιδιά.
Τελικά ας μας πει η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ ποια μέτρα πήραν ώστε να ανοίξουν τα σχολεία, τους δύο μήνες που ήταν κλειστά, πέρα από την αντιδημοκρατική απαξίωση των εκπαιδευτικών αιτημάτων, τη διαρκή ενίσχυση της εμπορευματοποίησης, την κανιβαλική αντίληψη του ατομικού ανταγωνισμού, τη σκανδαλώδη ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα, την κατάλυση συνταγματικών αρχών, δικαιωμάτων και ελευθεριών, την επαναλαμβανόμενη επικοινωνιακή εξαπάτηση, την πρωτοφανή ανικανότητα και τα στρατιωτικά εντέλλεσθε; Τι μέτρα για την αραίωση, τι μέτρα για την πρόληψη, τι μέτρα για την έγκαιρη αντιμετώπιση, τι μέτρα για την οικονομική στήριξη των πρωτοβάθμιων παροχών υγείας, τι μέτρα για την ύλη, τι μέτρα για πρόσθετες υλικοτεχνικές υποδομές;

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

07-01-21 Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν δια ζώσης την Δευτέρα 11/1

”Υπενθυμίζεται η απόφαση της Κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1. Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1.

Αύριο, Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης”

Θυμίζουμε πάντως ότι νωρίτερα σήμερα η κυρία Πελώνη, ο κ. Κικίλιας, αλλά και ο κ. Γεραπετρίτης άφησαν να εννοηθεί ότι όλα είναι ανοιχτά και θα υπάρξει νέα εισήγηση αύριο Παρασκευή από την επιστημονική επιτροπή.

ΠΗΓΗ:

https://goneis.info